Konvektor begyújtása

konvektor begyújtása budapesten

Konvektor begyújtása

A konvektor begyújtása nem egy nagy ördöngösség, de azért érdemes végig menni lépésről-lépésre. Nézzük tehát, hogy mi a helye sorrend, ha FÉG gázkonvektort szeretnénk bekapcsolni. Első lépésként ellenőrizni kell, hogy elvan-e zárva a fő gázcsap. Jó esetben igen, ilyenkor meg kell nyitni, hogy a gáz áramolni tudjon a gázvezetékben, egészen a konvektorig. Akkor van nyitva, ha kar párhuzamos a gázvezetékkel. Ezek után a gázkonvektor gázcsapját is meg kell nyitni, hogy szabadon folyjon benne a gáz. Majd a FÉG konvektor láng jelzésű gombját nyomva tartva, a szikráztató gombot egyszer-egyszer meg kell nyomni és tovább szikráztatni.

Őrláng színe

A gázkonvektor akkor működik jól, ha az őrláng kék színnel ég. Ha ez sárgás, netán vöröses árnyalatokba csap át, akkor hívni kell azon nyomban a szerelőt. Jó esetben csak huzat, vagy por szennyeződés okozza a színbéli elváltozást, azonban komolyabb probléma is lehet. Mindenesetre nem érdemes felületesen kezelni a jelenséget. Forduljon hozzám bizalommal! Alapos és precíz gázkészülék tisztítás és konvektor begyújtása a hét minden napján.

Nem gyullad be a FÉG konvektor

Ezt párszor meglehet ismételni, de ha erre nem lobban be a láng, akkor meghibásodott a gázkészülék. Ilyenkor a legjobb amit tehet, hogy hívja a gázszerelőt. Ne kísérletezzen, és semmiképpen ne próbálja megszerelni a gázkonvektort, mert robbanáshoz vezethet, és nemcsak anyagi kárt, de tragédiát is okozhat. SOS konvektor javítás Budapest és Pest megye szerte: 0630/741-6135

Mi lehet az oka, ha sikertelen a konvektor begyújtása

Ha a konvektor begyújtása sikertelen, annak több oka is lehet. Most részleteiben nem térünk ki ebben az írásban a meghibásodásokra. Azonban rendszerint por, szennyeződés, gyújtó vagy gyújtóporcelán, elektromos zárlat, égéstermék visszaáramlás, elhasználódott alkatrészek, szenzor, mágnes nem megfelelő működése áll a háttérben. Összességében sok minden okozhatja a működés képtelenséget egy FÉG gázkonvektornál is. Nézesse át időben!

Konvektor begyújtása időben

Sajnos a legtöbb ember az utolsó pillanatban kapcsol, és amikor már majd megfagy, akkor hívja a gázszerelő mestert. A rendszeres gázkonvektor karbantartás sok kellemetlenségtől megóvja az embereket. Aki előrelátó az jól jár, és kellemes melegben lesz a hűvös éjszakákon. Hívja időben a gázszerelőt, hogy átvizsgálja alaposan a konvektort, netán a rossz alkatrészeket kicserélje. Ha újra begyullad a konvektor, akkor mindenki elégedett lesz. Teréki Viktor gázszerelő mester, akár hétvégén is hívható!

Hívás