Fűtésszerelés

fűtésszerelés hétvégén is

FŰTÉSSZERELÉS, KARBANTARTÁS

Cégünk vállalja a fűtésszerelés munkálatok precíz elvégzését. Teljes fűtési rendszerek: karbantartását, átalakítását, javítását, cseréjét, kiépítését, átmosatását. Fűtési rendszert megfelelően kell méretezni. Adott épületet ellátó kazán vagy egy helyiségben szükséges fűtőtest nagyságát még gyakorlott szakember is csak pontos számítással tudja meghatározni. A számítás alapja nem a fűtött térfogat, hanem az épület határoló szerkezeteinek mérete és azok hőtechnikai tulajdonságai.

Szakszerű fűtésszerelés

A legtöbb bajt fűtési rendszerek vonatkozásában azok a túlzott önbizalommal rendelkező szerelő “mesterek” okozzák, akik azt mondják, hogy ők számítások nélkül is meg tudják csinálni a fűtést. Kétségtelen, hogy meg lehet, és ha kész van még fűt is. Viszont az, hogy a méretezés nélkül készült központi fűtőberendezés beruházási, valamint üzem költségeiben gazdaságos lesz, az már kérdéses. Ne válasszunk nagyobb kazánt vagy fali fűtőkészüléket, mint amekkora szükséges. A túlméretezett hőtermelő nem csak a beruházási költségeket növeli meg feleslegesen, hanem – főleg a hagyományos készülékek esetében – folyamatos energiapocsékolás forrása is. Válasszunk pénzügyi lehetőségeinktől függően jó minőségű anyagokat, berendezéseket. Főleg a hőtermelő kazán, cirkó) kiválasztására fordítsunk gondot. Általában a minőség beleértve a gazdaságos üzemet, tartósságot, az egyéb szolgáltatásokat (pl. szerviz) arányban van az árral.

Fűtési rendszerek ellenőrzése

Fontosak lehetnek még a méretezések és a megfelelő kazán illetve fűtőtestek kiválasztása mellett a következők. A fűtési rendszer radiátorszelepei, egyéb elzáró és szabályozó szerelvényei, légtelenítő készségei, továbbá karbantartása illetve cseréje. Itt gondolunk többek között a radiátorszelepek folyamatos leragadására, és egyéb kellemetlen szivárgásaira vagy éppen a hangos működésére. Biztosan jól jár az aki termosztatikus szeleptestekre cserélteti a már meglévő radiátorszelepeit, mert így  helységenként zónáztatni tudja a radiátorok által leadott hőmérsékletét. És itt meg kell említeni még egy fontos dolgot a fűtési rendszerben keringő közeg minőségéről. Illik legalább öt évente komoly  szakemberrel kimosatni a rendszert. És legalább évente egyszer a tágulási tartályok töltőnyomását, és a biztonsági szerelvények minőségét ellenőriztetni légtelenítéssel egybekötve.

A gázkészülék védelme érdekében szereltetni kell a rendszerbe egy mágneses iszapleválasztó berendezést! Érdemes odafigyelni a rendszerben, rendszerekben évtizedek óta beszerelt gazdaságtalan működésű keringetőszivattyúk cseréjére. Olykor kis teljesítményük miatt már képtelenek fűtésre bírni a rendszert.

Egész nap hívható víz gáz és fűtésszerelés segítség nyújtó számunk: 0630/741-6135

Call Now ButtonHívás