Fűtésszerelés

fűtésszerelés hétvégén is

FŰTÉSSZERELÉS, KARBANTARTÁS

Cégünk vállalja a fűtésszerelés munkálatok precíz elvégzését. Fűtési rendszerek: karbantartását, átalakítását, javítását, cseréjét, kiépítését, átmosatását. A fűtési rendszert megfelelően méretezni kell. Adott épületet ellátó kazán vagy egy helyiségben szükséges fűtőtest nagyságát még gyakorlott szakember is csak számítással tudja meghatározni. A számítás alapja nem a fűtött térfogat, hanem az épület határoló szerkezeteinek mérete és azok hőtechnikai tulajdonságai.

Szakszerű fűtésszerelés

A legtöbb bajt fűtési rendszerek vonatkozásában azok a túlzott önbizalommal rendelkező “mesterek” okozzák, akik azt mondják: ők számítások nélkül is meg tudják csinálni a fűtést. Kétségtelen: meg lehet, és ha kész van még fűt is. Viszont az, hogy az így méretezés nélkül készült központi fűtőberendezés beruházási és üzemköltségeiben valóban gazdaságos lesz, az már kérdéses. Ne válasszunk nagyobb kazánt vagy fali fűtőkészüléket, mint amekkora szükséges. A túlméretezett hőtermelő nem csak a beruházási költségeket növeli feleslegesen, hanem – főleg a hagyományos készülékek esetében – folyamatos energiapocsékolás forrása is. Válasszunk pénzügyi lehetőségeinktől függően jó minőségű anyagokat, berendezéseket. Főleg a hőtermelő kazán, cirkó) kiválasztására fordítsunk gondot. Általában a minőség beleértve a gazdaságos üzemet, tartósságot, az egyéb szolgáltatásokat (pl. szerviz) arányban van az árral.

Fűtési rendszerek ellenőrzése

Fontos lehet még a méretezések és a megfelelő kazán illetve fűtőtestek kiválasztása mellett. A fűtési rendszer radiátorszelepei egyéb elzáró és szabályzószerelvényei, légtelenítő készségei karbantartása illetve cseréje. Itt gondolunk például a radiátorszelepek folyamatos leragadására és egyéb kellemetlen szivárgásaira vagy épp hangos működésére. Mindenképpen jól jár ha termosztatikus szeleptestekre cserélteti meglévő radiátorszelepeit, mert helységenként zónáztatni tudja a radiátorok leadott hőmérsékletét. És itt meg kell említenem még egy fontos dolgot a fűtési rendszerben keringő közeg minőségéről. Illik legalább ötévente szakemberrel kimosatni a rendszert. És legalább évente egyszer a tágulási tartályok töltőnyomását és a biztonsági szerelvények minőségét ellenőriztetni. légtelenítéssel egybekötve.

A gázkészülék védelme érdekében szereltessen a rendszerbe mágneses iszapleválasztó berendezést! Ha már unja, hogy hetente jár magához a gázkészülék szerelő a készülékét működésre bírni. Érdemes odafigyelni a rendszerben (rendszerekben) évtizedek óta beszerelt gazdaságtalan működésű keringetőszivattyúk cseréjére. Amik olykor kis teljesítményük miatt már képtelenek fűtésre bírni a rendszert.

Egész nap hívható fűtésszerelés telefonszámunk: 0630/741-6135

Hívás